27 Ocak 2013

serbest bölge


GÜZELLİĞİN ON PARA ETMEZ İŞİNİ İYİ YAPMAYINCA....
  
    
      Türkiye'nin kadın oyuncuları denince akla ilk gelen isimlerden Tuba Büyüküstün. Lakin kendisi (güzelliği) yaptığı işlerin önüne çıkıvermiş. İsmi gümbür gümbür işleri fos. Sonuçta vasat dizilerin oyuncusu ve böyle de sürüp gidecek sanırım. Ben güzelim kıpırdamama bile gerek yok zihniyetinden kurtulmadıkça tabii. Televizyon dünyasında yapamadığı oyunculuğuyla canımızı sıkmaya devam edecek. Replikleri konuşmak sanki ona zor geliyor hep o uyuşuk ses tonu, ruhsuz bakışlar, vücut dilinin olmayışı. Sanki onun sahnelerini ağır çekimde izliyoruz. Gözü kaşı Tuba'ya bu kadar yardım ediyor. O verdiği monoton elektriğe ne kadar tahammül edilebilir bilmiyorum. Oynadığı dizide acayip iç karatıcı, yerlileştirilememiş ve sıkıcı. Ezel'in senaristleri diziyi uzatmak için öyle bir suyunu çıkaracaklar ki diziyi bir tek set ekibi izleyecek. İlker Aksum da  komik bir seçim olmuş. Tuba ile yaş farkı uç bir şekilde belli oluyor. Kendisi jönlüğe değil karakter oyunculuğuna uygun biri. Yanlış bir seçim ciddi bir yanlışlık hemde. Ülkemizde hala başrol oyuncuları arasındaki uygunluk ve kimya olayı yok sayılıyor yada hala önemi farkedilemedi.

     Al Tuba'yı vur Beren'e. Bir insan bu kadar mı yapmacık olur. Hangi karakteri oynarsa oynasın Beren Saat olduğunu hiç bir zaman unutturmuyor. Omuzlar geride o komik yürüyüş, sinirlenince sıkılan dişler, aynı kızgın ifade kendini tekrarlayan bi kaç klişe mimik ve jestler aynı aynı aynı. Oyunculuğun önemli bir kısmını oluşturan vücut dili de malesef yok. Parlaklığı ışığı da sönmüş sanki enerjiden eser yok. Huzursuz bir atmosfer yayıyor. Aslında karşısında Kıvanç (yada çok iddialı bir jön) olmayınca çok da ilgi çekmediği de kanıtlandı. Yine uyarlama bir dizi mevzu bahis. Hayatlar bize uzak entrikalar yabancı ve iki sezon ilgi uyandıramayacak kadar ağır aksak bir dizi. Sezonlarca bitmeyen bir intikam seyredeceğiz yaşasın. !
    
     Keşke ülkemde zirvedeki güzel kadın oyuncular güzellikleri kadar özel birer oyuncu da olabilselerdi. Keşke gözlerinden oynadıkları karakterin duygusunu sezebilseydik, Keşke gerçek kimliklerini unutturacak kadar bize oynadıkları karakteri yansıtabilselerdi, keşke biraz oynadıkları karaktere çalışsalardı da her dizide aynı beden dilini kullanmasalardı.  Keşke.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder